Ingredientai:
10 nedidelių, vienodo dydžio bulvių;
10 gabalėlių labai plonai pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės ar kumpio (geriau pirkti jau pjaustytą);
1-2 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
Saujelė pjaustytų krapų.
Gaminame. Bulvės su šonine
1. Bulves nuskutame, nuplauname, dedame į šaltą pasūdytą vandenį ir užviriname. Verdame apie 15 minučių. Svarbu, kad nepervirtų. Pasmeigus šakute bulvė neturi subyrėti.
2. Pavirusias bulves nusunkiame, o puodą dedame ant silpnos ugnies, kad nugaruotų vanduo.
3. Bulves aptepame alyvuogių aliejumi ir kiekvieną bulvę apvyniojame šoninės juostele.
4. Kepimo skardą išklojame folija arba kepimo popieriumi, dedame į šoninę susuktas bulves, pašlakstome likusiu aliejumi ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 20-25 minutes.
Bulves sudedame į lėkštę ir apibarstome saujele pjaustytų krapų. Su šonine keptos bulvės patiekiamos su mėgstamomis salotomis, žalumynais. Skanaus!