Kepintos daržovės su vištiena

Kepintos daržovės su vištiena

4.4583333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (24 balsai (-ų))

Šis patiekalas mano virtuvėje „gimė“ iš kažkokio kiniško patiekalo, kurio pavadinimo jau nebepamenu, bet ingredientai per keletą metų taip keitėsi, kad tai, manau, nebesvarbu. Drąsiai galite eksperimentuoti su daržovėmis. Esu dėjusi porų, brokolių, žiedinių kopūstų, agurkų vietoje cukinijų ir kt. Tik morkos, manau, būtinos, neįsivaizduoju šio patiekalo be jų.. Atsargiau reikėtų elgtis su pomidorais, nes jeigu jie rūgštoki, per didelis kiekis priduos patiekalui nereikalingo rūgštumo. 

Taigi, kepintų daržovių su vištiena receptas.

Ingredientai:

400 g vištienos filė;
100 g plikytų ryžių (1 pakelis);
500 g morkų;
400 g nedidelių cukinijų;
2 paprikos (skirtingų spalvų);
120 g konservuotų juodųjų alyvuogių (be kauliukų);
2 vidutinio dydžio pomidorai;
1 česnako galvutė;
Šviesus sojų padažas (pagal skonį);
Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Kepintos daržovės su vištiena

1. Pirmiausia pjaustome, pjaustome, pjaustome.. Aš šiam reikalui pasikviečiu pjaustytojų komandą :). Morkas, cukinijas ir papriką pjaustome šiaudeliais, tik morkų šiaudeliai turi būti plonesni, o cukinijų – storoki. Vištienos filė pjaustome nedideliais gabalėliais, alyvuoges – puselėmis, česnaką smulkiai sukapojame. Pomidorus dedame į gilų dubenėlį, užpilame karštu (tik užvirusiu) vandeniu. Po kelių minučių nulupame pomidorų odeles ir supjaustome pomidorus nedideliais kvadratėliais. Išbėgusios pomidorų sultys taip pat reikalingos.

loading...