Kepintos daržovės su vištiena

Kepintos daržovės su vištiena

4.4 1 1 1 1 1 (25 balsai (-ų))

Šis patiekalas mano virtuvėje „gimė“ iš kažkokio kiniško patiekalo, kurio pavadinimo jau nebepamenu, bet ingredientai per keletą metų taip keitėsi, kad tai, manau, nebesvarbu. Drąsiai galite eksperimentuoti su daržovėmis. Esu dėjusi porų, brokolių, žiedinių kopūstų, agurkų vietoje cukinijų ir kt. Tik morkos, manau, būtinos, neįsivaizduoju šio patiekalo be jų.. Atsargiau reikėtų elgtis su pomidorais, nes jeigu jie rūgštoki, per didelis kiekis priduos patiekalui nereikalingo rūgštumo. 

Taigi, kepintų daržovių su vištiena receptas.

Ingredientai:

400 g vištienos filė;
100 g plikytų ryžių (1 pakelis);
500 g morkų;
400 g nedidelių cukinijų;
2 paprikos (skirtingų spalvų);
120 g konservuotų juodųjų alyvuogių (be kauliukų);
2 vidutinio dydžio pomidorai;
1 česnako galvutė;
Šviesus sojų padažas (pagal skonį);
Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Kepintos daržovės su vištiena

1. Pirmiausia pjaustome, pjaustome, pjaustome.. Aš šiam reikalui pasikviečiu pjaustytojų komandą :). Morkas, cukinijas ir papriką pjaustome šiaudeliais, tik morkų šiaudeliai turi būti plonesni, o cukinijų – storoki. Vištienos filė pjaustome nedideliais gabalėliais, alyvuoges – puselėmis, česnaką smulkiai sukapojame. Pomidorus dedame į gilų dubenėlį, užpilame karštu (tik užvirusiu) vandeniu. Po kelių minučių nulupame pomidorų odeles ir supjaustome pomidorus nedideliais kvadratėliais. Išbėgusios pomidorų sultys taip pat reikalingos.

2. Užviriname vandenį ir pilame ryžius (arba dedame ryžių maišelį). Verdame tiek laiko, kiek nurodyta ant pakelio.

3. Na o dabar kepiname, kepiname, kepiname.. Pirmiausia kepiname morkas, cukinijas, paprikas ir vištienos filė. Kiekvieną ingredientą kepiname atskirai, su labai nedideliu kiekiu aliejaus. Taigi, į keptuvę pilame maždaug valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, kai įkais dedame nestorą sluoksnį pjaustytų daržovių (jeigu daržovių daugiau, kepame ne visas iš karto). Ilgai kepinti nereikia, morkos keptuvėje dar gali atrodyti kietokos, bet per daug minkštos jos ir neturi būti. Šalia viryklės pasidedame didelį puodą su dangčiu ir kaskart apkepintas daržoves beriame į puodą ir būtinai uždengiame dangtį, kad daržovės būtų šiltai.

4. Suberiame į puodą puselėmis pjaustytas alyvuoges.

5. Išvirtus ryžius nusunkiame ir iš karto, dar karštus, beriame į puodą, kad jie nespėtų sulipti. Puodo turinį išmaišome.

6. Kepiname česnaką. Šioje vietoje aliejaus negailime, česnakai neturi degti. Kepame trumpai, geriau tegul mažiau apkepa, nei sudega. Apdegęs česnakas keičia viso patiekalo skonį ne į gerąją pusę.

7. Na ir galiausiai kepame pomidorus. Kartais patriname mediniu šaukštu, kad išsileistų, nes pomidoras šiame patiekale „atlieka padažo funkciją“. Nieko baisaus jei pomidorai kietesni ir pasilieka nedideli pomidoro gabaliukai.

8. Kai visi ingredientai sudėti pilame šviesųjį sojos padažą, maišome ir ragaujame. Jeigu trūksta pilame dar. Turbūt jau pastebėjote, kad prieskonių niekur nededame. Jų ir nereikia, „skonį reguliuojame“ sojos padažu.

Vištiena su daržovėmis pagaminta. Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt