Netikras zuikis

Netikras zuikis

4.6851851851852 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (27 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Tradicinis netikro zuikio receptas. Bet galima įjungti fantazija ir pavyzdžiui viduryje paslėpti virtą kiaušinį, ar į faršą įberti smulkintų pievagrybių..

Ingredientai:

0,5 kg faršo (liesos kiaulienos arba kiaulienos/jautienos)
100 g lašinukų arba šoninės;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
1 valgomasis šaukštas su kaupu džiūvėsėlių;
Druska, malti juodieji ir kvapieji pipirai, muskatas.

Gaminame. Netikras zuikis

Į faršą dedami smulkiai pjaustyti lašinukai arba šoninė, burokine tarka sutarkuotas svogūnas, įmušamas kiaušinis, beriami džiūvėsėliai, paskaninama druska, prieskoniais ir gerai išminkoma. Skarda, kurioje keps netikras zuikis, išklojama kepimo popieriumi (galima ir nekloti, apačia bus labiau apkepusi, bet gali būti ir padegusi, nelygu, kokia orkaitė). Iš masės suformuojamas netikras zuikis, viršuje pirštu įspaudžiamos 3 gilios duobutės. Netikras zuikis kepamas vidutinio karštumo orkaitėje 45-50 minučių, tiekiamas su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir daržovių salotomis ar marinuotais/raugintais agurkais. Taip pat galima aplieti sviesto-grietinės padažu.

Jeigu netikras zuikis keliaus ant vaišių stalo, galima jį papuošti.. iš kvapiųjų pipirų padaryti akytes ir nosytę, o iš lauro lapų – auseles. Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt

loading...
loading...