Tinginio balandėliai arba kopūstų troškinys su faršu

Tinginio balandėliai

Nežinojau nei kaip šį patiekalą pavadinti, bet kadangi skonis kaip balandėlių, o darbo nedaug, tai ir gavosi "tinginio balandėliai" :).

Ingredientai:

Liesos kiaulienos arba kiaulienos jautienos faršas - 1 kg;
Kiaušiniai – 2 vienetai;
Ryžiai – 100-120 g;
Svogūnas – 1 vienetas;
Šviežias kopūstas ~ 1,5 kg;
Vidutinio dydžio morkos – 3 vienetai;
Sviestas ~ 50 g;
Grietinė - 2-3 valgomieji šaukštai;
Švieži ar šaldyti žalumynai (krapai, petražolės);

Prieskoniai: keli lauro lapai, 6-7 pipirai, druska arba vegeta.

Gaminame. Tinginio balandėliai

1. Kopūstas supjaustomas 2x2 cm kvadratėliais. Šerdis išimama.

2. Nuskustos ir nuplautos morkos pjaustomos griežinėliais.

3. Į faršą dedami kiaušiniai, įtarkuojamas svogūnas ir beriami ryžiai. Paskaninama druska, pipirais ir gerai sumaišoma.

4. Į didelį puodą dedamas sluoksnis morkų, sluoksnis kopūstų ir visas faršas. Po to vėl sluoksnis morkų ir sluoksnis kopūstų. Pilama vandens tiek, kad faršas ir dalis antrojo sluoksnio daržovių būtų apsemti. Užvirinama ir ant silpnos ugnies troškinama maždaug 1 valandą 10 minučių.

5. Likus 10-15 minučių iki virimo pabaigos dedamas sviestas, grietinė ir kapoti žalumynai.

Nedaug darbo ir skanu, visai kaip balandėliai. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška