Skanių žemaičių blynų receptas.
Žemaičių blynams reikės
Tešlai
Druska - pagal skonį.
Įdarui
Augalinis aliejus.
Gaminame. Žemaičių blynai
Bulves išverdame su lupenomis, nusunkiame, palaukiame kol atvės, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulves dedame kiaušinius, miltus, krakmolą, pagardiname druska ir viską gerai išminkome.
Keptuvėje trumpai pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, dedame faršą ir kepame maišant, kol visiškai iškeps. Pagardiname druska ir pipirais.
Iš bulvių tešlos formuojame rutuliuką, suplojame jį, dedame šaukštą įdaro, užspaudžiame kraštus ir suformuojame žemaičių blynus.
Prieš tiekiant žemaičių blynai kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekiami su grietinės-sviesto padažu. Į padažą dar dažnai įmetu saujelę kapotų žalumynų (krapų, petražolių) ir įpilu truputėlį vandens, kad nebūtų labai tirštas. Skanaus!
Kitus žemaičių blynų receptus rasite čia: žemaičių blynai.