Paella receptas

Paella - tradicinis ispanų patiekalas

4.7115384615385 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (26 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Paella – nacionalinis ispanų patiekalas, mėsos, žuvies, jūros gėrybių ir ryžių derinys su įvairiausiomis daržovėmis. Šio ispaniško patiekalo ingredientai gali būti labai įvairūs: vištiena, krevetės, midijos, kalmarai, žuvis ir kt. Į paella dažnai dedama chorizo - kvapni ir skani ispaniška dešra, kurią pakepinus keptuvėje išsiskiria kvapūs oranžinės spalvos riebaliukai, priduodantys patiekalui išskirtinio skonio. Bent jau didžiuosiuose prekybos centruose šio gardumyno tikrai rasite. Na o gaminama paella specialioje didelėje keptuvėje „paellera“.

Taigi, pasidalinsiu vienu iš galimų ispaniško paella variantu. Kadangi paeljeros neturiu, kepiau pačioje paprasčiausioje didelėje keptuvėje :).

Ingredientai:

Vištienos krūtinėlė – 400 g;
Ispaniška Chorizo dešra – 150 g;
Paella ryžiai – 300 g;
Svogūnas – 1 vnt.;
Česnakas – 3-5 skiltelės;
Saldžioji paprika – 1 vnt.;
Morkos - 2 vnt.;
Šparagai – 100 g;
Maža cukinija;
Šaldyti arba švieži žirneliai – 100 g;
Šviežios petražolės – pundelis;
Citrina – 1 vnt.;
Alyvuogių aliejus;
Saldžiosios paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
Vištienos sultinys ~ 300 ml;
Druska, malti juodieji pipirai.