Kiaulienos kotletai

Kiaulienos kotletai

Kiaulienos kotletų receptas. Idealiu atveju šviežia mėsa faršu pavirs namie.

Ingredientai:

Kiaulienos arba kiaulienos-jautienos faršas - 1 kg;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Svogūnas – 1 vnt.;
Batonas arba balta forminė duona - 3-4 riekelės;
Pienas - batonui išmirkyti;
Švieži žalumynai (krapai ir petražolės) – 2 saujelės;
Druska, pipirai;

Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Kotletai

1. Kiaulienos faršas dedamas į dubenį, įmušami kiaušiniai.

2. Svogūnas susmulkinamas, pakepinamas aliejuje ir sukrečiamas į faršą.

3. Batono riekelės apipilamos pienu, truputį pamirkomos ir nuspaustos dedamos į faršą.

4. Faršas paskaninamas druska, pipirais, dedama kelios saujelės kapotų žalumynų ir viskas gerai išminkoma.

5. Sudrėkintomis rankomis formuojami kotletaiir kepami įkaitintame aliejuje, ant silpnos ugnies, kol iškeps ir gražiai apskrus.

Kiaulienos kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Daugiau kotletų receptų rasite čia: kotletai.

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška