Orkaitėje kepta višta su citrina ir rozmarinais.
Ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Orkaitėje kepta višta su citrina
1. Vištą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais (vidų taip pat).
2. Česnaką išspaudžiame į dubenėlį, pilame alyvuogių aliejų, dedame druską, pipirus, vieną, smulkiai pjaustytą, rozmarino šakelę ir visus ingredientus išmaišome.
3. Marinatu ištiname vištą (ir vidų), suvyniojame į foliją ir padedame šaltai per naktį.
4. Nuplauname citriną ir dedame į verdantį vandenį 1-2 minutėms. Ištraukiame, keliose vietose subadome peiliu ir dedame į vištos vidų, kartu su rozmarino šakele.
5. Vištą dedame į kepimo rankovę. Šalia galima pridėti į 4 dalis pjaustytų pasūdytų ir papipirintų bulvių ir morkų. Rankovę užrišame.
Vištą kepame apie 1,5 – 2 valandas, vidutinio karštumo orkaitėje. Prieš pabaigą išimame iš rankovės ir dar pakepiname, kol gražiai apskrus. Skanaus!