Kepta višta su citrina

Orkaitėje kepta višta su citrina

Orkaitėje kepta višta su citrina ir rozmarinais.

Ingredientai:

Višta – 1 vnt.;
Česnakai – 3 skiltelės;
Alyvuogių aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai;
Citrina – 1 vnt.;
Citrinos sultys – 2 valgomieji šaukštai;
Šviežias rozmarinas – 2 šakelės;

Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Orkaitėje kepta višta su citrina

1. Vištą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais (vidų taip pat).

2. Česnaką išspaudžiame į dubenėlį, pilame alyvuogių aliejų, dedame druską, pipirus, vieną, smulkiai pjaustytą, rozmarino šakelę  ir visus ingredientus išmaišome.

3. Marinatu ištiname vištą (ir vidų), suvyniojame į foliją ir padedame šaltai per naktį.

4. Nuplauname citriną ir dedame į verdantį vandenį 1-2 minutėms. Ištraukiame, keliose vietose subadome peiliu ir dedame į vištos vidų, kartu su rozmarino šakele.

5. Vištą dedame į kepimo rankovę. Šalia galima pridėti į 4 dalis pjaustytų pasūdytų ir papipirintų bulvių ir morkų. Rankovę užrišame.

Vištą kepame apie 1,5 – 2 valandas, vidutinio karštumo orkaitėje. Prieš pabaigą išimame iš rankovės ir dar pakepiname, kol gražiai apskrus. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška