Jautienos karpačio su džiovintais pomidorais.
Ingredientai:
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai.
Gaminame. Jautienos karpačio su džiovintais pomidorais
1. Jautienosi špjovą susukame į maistinę plėvelę ir atšaldome šaldiklyje (apie 1 valandą).
2. Atvėsintą mėsą supjaustome labai plonais griežinėliais, išdėliojame juos lėkštėje, pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
3. Rukolos salotas sudedame į dubenėlį, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
4. Ant jautienos karpačio dedame saują rukolos salotų, užberiame tarkuoto parmezano sūrio ir juostelėmis pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų.
5. Jeigu skanaujame iš karto, apšlakstome jautienos karpačio ketvirtadalio citrinos sultimis. Jeigu vėliau, geriau įdėti citrinos griežinėlį į lėkštę. Citrinos sultimis šis patiekalas šlakstomas visai prieš valgant.
Jautienos karpačio tinka patiekti su balta duona ar bandele užtepta kapotais krapais ar petražolėmis pagardintu sviestu. Skanaus!