Vištiena “Piccata”

Vištiena “Piccata”

4.6944444444444 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (18 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Ingredientai:

Vištienos filė – 4 vnt.;
Miltai - ½ puodelio;
Sviestas – 2 valgomieji šaukštai;
Aliejus – 3 valgomieji šaukštai;
Druska, pipirai.

Padažui:

Baltasis vynas – ½ puodelio;
Vištienos sultinys – ¼ puodelio;
Citrinos sultys – ¼ puodelio;
Sviestas – 3 valgomieji šaukštai;
Kaparėlės – 3-4 valgomieji šaukštai;
Kapotos šviežios petražolės (nebūtinai);
Druska, pipirai.

Gaminame. Vištiena “Piccata”

Vištienos krūtinėlės filė supjaustome mažesniais gabalėliais, pamušame, apibarstome druska, pipirais ir paliekame 10 min. pastovėti. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame aliejų. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose ir iškepame. Vištieną laikome šiltai kol paruošime padažą.

Piccata padažas

Į keptuvėje likusius riebalus pilame vyną ir kaitiname ant didesnės liepsnos, kol pusė nugaruos. Tada pilame vištienos sultinį, citrinos sultis ir užviriname. Dedame sviestą, kaparėlius. Padažą paskaniname druska, pipirais, sudedame iškeptus vištienos gabaliukus, užberiame kapotų petražolių (nebūtinai) ir pakaitiname vieną minutę.

Vištiena „Piccata“ patiekiama karšta su mėgstamomis salotomis.

Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt