Kijevo kotletai

Kijevo kotletai su žalumynais

4.6206896551724 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (29 balsai (-ų))

Skanių kijevo kotletų receptas.

Ingredientai:

Vištienos filė (arba vištienos krūtinėlė) – 2 vnt.;
Sviestas – 50-60 g;
Kiaušinis – 1-2 vnt.;
Kapoti žalumynai (petražolės, krapai) – 2-3 saujos;
Citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
Džiūvėsėliai;
Druska, malti juodieji pipirai;
Saulėgražų aliejus kepimui.

Gaminame. Kijevo kotletai su žalumynais

Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, dedame į dubenėlį ir ištriname šakute. Į sviestą dedame kapotus žalumynus, pilame citrinos sultis, paskaniname druska, pipirais ir sumaišome. Gautą masę dedame ant maistinės plėvelęs, susukame į pailgą „dešrelę“, kurią padaliname į dvi dalis, per vidurį sukdami į skirtingas puses. Taip paruoštą sviestą su žalumynais dedame į šaldytuvą 30-40 minučių.

Vištienos filė išmušame per maistinę plėvelę, kad būtų gana plona, bet nesuplyšusi. Pabarstome druska, pipirais.

Ant išmuštos vištienos filė dedame atvėsintą sviesto ir žalumynų mišinį, apvyniojame jį vištienos filė ir suformuojame pailgą kotletą, kurį merkiame į plaktą kiaušinį ir gerai apvoliojame džiūvėsėliuose (galima tai daryti du kartus, vėl merkti į kiaušinį ir apvolioti džiūvėsėliuose).

Kijevo kotletai kepami įkaitintame aliejuje apie 10-15 minučių. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus neiškepęs. Tai galima patikrinti įmetant į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu bulvė greitai neparuduos, o keps tolygiai, galite į puodą dėti kijevo kotletus.

Yra dar vienas būdas iškepti skanius kijevo kotletus. Gaminant šiuo būdu sunaudojama mažiau aliejaus. Pirmiausia kijevo kotletai apkepinami keptuvėje, dedami į skardą ir šaunami į įkaitintą orkaitę 10-12 minučių. 

Kijevo kotletai patiekiami su šviežiomis daržovėmis ar daržovių salotomis. Skanaus!

Daugiau kotletų receptų rasite čia: kotletai.

PatarimuPasaulis.lt

loading...