Skanių kijevo kotletų receptas.
Kijevo kotletams reikės
Saulėgražų aliejus kepimui.
Gaminame. Tradiciniai Kijevo kotletai
Vištienos filė išmušame per maistinę plėvelę, kad būtų gana plona, bet nesuplyšusi. Pabarstome druska, pipirais.
Ant išmuštos vištienos filė dedame kubelį sviesto (apie 25-30 g), apvyniojame jį vištienos filė ir suformuojame pailgą kotletą, kurį merkiame į plaktą kiaušinį ir gerai apvoliojame džiūvėsėliuose (galima tai daryti du kartus, vėl merkti į kiaušinį ir apvolioti džiūvėsėliuose).
Kijevo kotletai kepami įkaitintame aliejuje apie 10-15 minučių. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus neiškepęs. Tai galima patikrinti įmetant į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu bulvė greitai neparuduos, o keps tolygiai, galite į puodą dėti kijevo kotletus.
Yra dar vienas būdas iškepti skanius kijevo kotletus. Gaminant šiuo būdu sunaudojama mažiau aliejaus. Pirmiausia kijevo kotletai apkepinami keptuvėje, dedami į skardą ir šaunami į įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.
Kijevo kotletai patiekiami su šviežiomis daržovėmis ar daržovių salotomis. Skanaus!
Daugiau kotletų receptų rasite čia: kotletai.