Netikras zuikis su morkomis

Netikras zuikis su morkomis

Netikro zuikio su morkomis receptas.

Netikram zuikiui reikės

Faršas (liesos kiaulienos arba kiaulienos/jautienos) - 1 kg;
Lašinukai arba šoninė - 200 g;
Morkos – 2 vnt.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Svogūnas 1 vnt.;
Džiūvėsėliai – 2 valgomieji šaukštai su kaupu;

Druska, malti juodieji ir kvapieji pipirai, muskatas.

Gaminame. Netikras zuikis su morkomis

Keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytą šoninę, smulkiai pjaustytą svogūną ir burokine tarka sutarkuotas morkas. Keptuvės turinį atvėsiname ir dedame į faršą. Įmušame kiaušinį, beriame džiūvėsėlius, paskaninama druska, prieskoniais ir gerai išminkome.

Skardą, kurioje keps netikras zuikis, išklojame kepimo popieriumi (galima ir nekloti, apačia bus labiau apkepusi, bet gali būti ir padegusi, nelygu, kokia orkaitė). Iš masės suformuojame du netikrus zuikius, viršuje pirštu įspaudžiame po 3 gilias duobutes.

Netikras zuikis kepamas vidutinio karštumo orkaitėje 50-60 minučių, tiekiamas su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir daržovių salotomis ar marinuotais/raugintais agurkais. Taip pat galima aplieti sviesto-grietinės ar pomidorų padažu.

Jeigu netikras zuikis keliaus ant vaišių stalo, galima jį papuošti.. iš kvapiųjų pipirų padaryti akytes ir nosytę, o iš lauro lapų – auseles. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška