Puikus su obuoliais keptos anties receptas..
Ingredientai:
Aptepimui:
Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas.
Gaminame. Kepta antis su obuoliais
Antį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, patriname mediniu kočėlu. Anties vidų ir išorę įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje 3-4 valandoms, arba per naktį.
Medų ir aliejų pilame į nedidelį puodą ir maišant pakaitiname ant silpnos ugnies. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome citrinos sultis ir balzaminį actą. 1/3 šio mišinio ištepame anties vidų, dar prieš ją prikemšant obuoliais.
Obuolius nuplauname, prikemšame jais antį, dedame į kepimo maišą ar rankovę ir kepame ~ 1,5-2 valandas vidutinio karštumo orkaitėje, priklausomai nuo anties dydžio.
Baigiant kepti (likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos) antį išimame iš kepimo maišo, dedame į skardą ir viršų aptepame medaus mišiniu (sunaudojame puse likusio mišinio). Aplinkui pridedame obuolių. Po 10 minučių kepimo antį apverčiame ir likusiu medaus mišiniu aptepame kitą anties pusę. Kepame dar apie 10 minučių. Kepant medumi apteptą antį reikia stebėti, kad nuo per didelės kaitros ji neapdegtų. Skanaus!