Puikus su obuoliais keptos žąsies receptas..
Ingredientai:
Aptepimui:
Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas.
Gaminame. Kepta žąsis su obuoliais
Žasį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Maltus kmynus, druską ir pipirus trumpai pakepiname sausoje keptuvėje, patriname mediniu kočėlu. Žąsies vidų ir išorę įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje 4-5 valandoms, arba per naktį.
Medų ir aliejų pilame į nedidelį puodą ir maišant pakaitiname ant silpnos ugnies. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome citrinos sultis ir balzaminį actą. 1/3 šio mišinio ištepame žąsies vidų, dar prieš ją prikemšant obuoliais.
Obuolius nuplauname, prikemšame jais žąsį, užsiūvame, dedame į kepimo maišą ar rankovę ir kepame ~ 2-3 valandas vidutinio karštumo orkaitėje, priklausomai nuo žąsies dydžio.
Baigiant kepti (likus 20 minučių iki kepimo pabaigos) žąsį išimame iš kepimo maišo, dedame į skardą ir viršų aptepame medaus mišiniu (sunaudojame puse likusio mišinio). Aplinkui pridedame obuolių. Po 10 minučių kepimo žąsį apverčiame ir likusiu medaus mišiniu aptepame kitą žąsies pusę. Kepame dar apie 10 minučių. Kepant medumi apteptą žąsį būtina stebėti, kad nuo per didelės kaitros ji neapdegtų. Skanaus!