Faršu įdarytos paprikos

Faršu įdarytos paprikos

4.0454545454545 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (33 balsai (-ų))

Ingredientai

Kiaulienos arba kiaulienos/jautienos faršas - 350 g;
Ryžiai (virti) - 100-120 g;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt.;
Česnakas - 2 skiltelės;
Morka - 1 vnt.;
Paprikos - 4 vnt.;
Sviestas - gabalėlis;
Druska, prieskoniai, žalumynai.

Gaminame. Faršu įdarytos paprikos

Apipjauname aplink paprikos kotelį, išimame sėklas, išplauname, vidų truputėlį pasūdome. Česnaką ir svogūną nulupame, susmulkiname ir pakepiname svieste kartu su tarkuota morka. Į keptuvę dedame faršą, šiek tiek pakepiname, paskaniname druska, pipirais, beriame saują kapotų žalumynų (krapų ar petražolių) ir keptuvę nukeliame nuo ugnies. Kai faršas atvėsta, sumaišome su kiaušiniu ir virtais ryžiais ir gautu įdaru prikemšame paprikas.

Paprikas sustatome į aliejumi suteptą karščiui atsparų indą, pridengiame folija ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaite. Kepame apie 40 minučių, vidutinio karštumo orkaitėje. Prieš kepimo pabaigą galima apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. 

Skanaus!