Balandėliams reikės
Švieži krapai.
Gaminame. Balandėliai su kiauliena ir daržovėmis
Ryžius užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Kopūsto gūžę nuplauname, išpjauname kotą ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 10-15 minučių, tada uždengiame dangčiu, nukeliame nuo ugnies ir paliekame, kol pasigaminsime balandėlių įdaro.
Į dubenį dedame faršą, smulkiai pjaustytą saliero stiebą, išbrinkusius ir nusunktus ryžius. Svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir burokine tarka sutarkuota morką ir taip pat verčiame į dubenį su faršu. Mėsą ir daržoves paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
Kopūstą išimame iš puodo, leidžiame nutekėti vandeniui ir išskirstome atskirais lapais. Stambesnes lapų gyslas geriau išpjauti arba truputį pamušti. Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame įdaro, suvyniojame voleliais, kuriuos apvoliojame miltuose ir truputį apkepiname keptuvėje įkaitintuose riebaluose arba orkaitėje. Pakepintus balandėlius guldome į puodo dugną, arba gilesnę skardą, užpilame vištienos sultiniu (tiek, kad apsemtų balandėlius) sumaišytu su pomidorų tyre ir troškiname ant silpnos ugnies, arba orkaitęje, apie 1 valandą. Prieš troškinimo pabaigą, kai skysčio lieka visai nedaug, galima įdėti grietinės.
Balandėliai tiekiami su virtomis bulvėmis, apibarstyti šviežiais krapais. Skanaus!
Norite greitesnio rezultato? Žiūrėkite: tinginių balandėliai.