Tradicinių lietuviškų cepelinų receptas.
Cepelinams reikės
Druska, pipirai.
Gaminame. Cepelinai
Pasigaminame cepelinų įdarą. Svogūnus smulkiai suplaustome, pakepiname svieste ir dedame į mėsos faršą. Ten pat dedame kapotus krapus, pagardiname druska, pipirais. Viską gerai sumaišome.
Bulves nuskutame, nuplauname. 12 bulvių išverdame ir sugrūdame mediniu grūstuvu, arba sumalame mėsmale. 20 bulvių sutarkuojame nuspaudžiame skystį ir leidžiame nusistovėti krakmolui. Tada skystį nupilame, o ant dugno likusį krakmolą dedame į tarkius. Jeigu krakmolo nuo bulvių liko nemažai, papildomai jo dėti nereikia, tačiau jeigu jo mažai, geriau įdėti 1-2 valgomuosius šaukštus krakmolo. Tarkius sumaišome su virtomis ir sugrūstomis bulvėmis ir gerai išminkome. Jeigu norite, kad cepelinai būtų baltesnis, tarkius galima apšlakstyti citrinos cultimis arba įdėti kelias sutrintas C vitamino tabletes.
Formuojame cepelinus. Iš bulvių masės rankomis darome 1 cm storumo blynus, dedame įdaro ir sulipiname kraštus. Jeigu tešla kimba prie rankų, sušlapinkite jas vandeniu.
Dideliame puode užviriname vandenį. Kad cepelinai tikrai neišsileistų, į vandenį, kuriame virs cepelinai, galima įpilti stiklinėje vandens ištirpinto krakmolo (1 valgomasis šaukštas). Atsargiai sudedame cepelinus, palaukiame kol jie iškils ir nuo to laiko verdame 25-30 minučių.
Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!