- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 29447

Ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai, mairūnas, gvazdikėliai.
Gaminame: Kepti kiaulienos šonkauliukai
Kiaulienos šonkauliukus nuplauname, nusausiname ir tarp kaulų įpjauname. Česnako skilteles išspaudžiame specialiu spaustuvu ir dubenėlyje sumaišome su smulkintu svogūnu, aliejumi, prieskoniais ir druska. Gauta mase ištriname šonkauliukus, dedame į kepimo maišą ir paliekame porai valandų pastovėti šaltai.
Praėjus laikui kepimo maišą su šonkauliukais dedame į skardą, šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių vidutinio karštumo orkaitėje. Baigiant kepti dažniausiai dar praplešiu maišą ir pakepinu 5-10 minučių kad labiau apskrustų. Iškepusius supjaustome po vieną šonkauliuką.
Kiaulienos šonkauliukai labai skanūs patiekti su virtomis bulvėmis ir mėgstamomis daržovių salotomis. Skanaus!