- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 27776

Ingredientai:
Višta – 1 vnt. (1,8-2 kg);
Druska, malti juodieji pipirai, vištienos prieskoniai.
Džiovintos slyvos (be kauliukų) - 2 saujos;
Razinos - 2 saujos;
Apelsinas - 1/2 vnt.;
Obuolys (nedidelis) - 1 vnt.;
Citrina - 1 maža arba 1/2 didesnės;
Gaminame. Orkaitėje kepta višta su vaisių įdaru
Vištą gerai nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais, ištriname druska, pipirais, vištienos prieskoniais (vidų taip pat), suvyniojame į foliją ir paliekame pastovėti šaltai 2-3 valandas.
Džiovintas slyvas ir razinas beriame į dubenį. Apelsiną, citriną ir obuolį (išėmus sėklalizdžius) pjaustome didesniais kubeliais (su žievelėmis) ir viską sumaišome. Vištą pridedame įdaro ir dedame į kepimo maišą arba rankovę. Jeigu įdaro dar liko, tiesiog sudedame jį į kepimo maišą. Rankovę užrišame.
Vištą kepame apie 1,5-2 valandos (priklausimai nuo vištos dydžio), vidutinio karštumo orkaitėje. Likus pusei valandos iki kepimo pabaigos prakerpame maišą, kad višta gražiai apskrustų. Skanaus!