- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 103144

Ingredientai:
Kiaulienos faršas - 600 g;
Bulvės (nedidelės) - 2 vnt.;
Batonas - 3-4 riekelės;
Pienas batonui išmirkyti;
Majonezas - 3 valgomieji šaukštai;
Svogūnas - 1 vnt.;
Česnakas - 2-3 skiltelės;
Džiūvėsėliai;
Druska, malti juodieji pipirai;
Sviestas.
Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai
Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į dubenį dedame kiaulienos faršą, nuspaustą batoną, bulves, svogūną, česnaką, majonezą, druską, pipirus ir viską gerai išminkome rankomis.
Orkaitę įjungiame kaisti iki 190 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi. Rankomis formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame į skardą. Kepame apie 25 minutes, išimame iš orkaitės, ant kiekvieno kotleto dedame po nedidelį gabalėlį sviesto ir dar kepame 10-15 minučių. Skanaus!
Daugiau kotletų receptų rasite čia: kotletai.