- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 73969

Ingredientai:
Vištienos filė - 1-2 vnt. (priklausomai nuo dydžio);
Kiaušinis - 1 vnt.;
Kvietiniai miltai - ~200 g;
Vanduo - 100 ml;
Druska, paprikos milteliai arba vištienos prieskoniai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Vištienos piršteliai tešloje
Vištienos filė nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome 1 cm storio pailgomis juostelėmis. Apibarstome druska, prieskoniais ir pirštais lengvai paminkome.
Į dubenėlį mušame kiaušinį, išplakame, pilame vandenį, dalimis, vis pamaišant, dedame miltus, beriame žiupsnelį druskos. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Puode ar gilesnėje keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų (ne per daug). Vištienos juosteles dedame į dubenį su tešla, išmaišome ir po vieną dedame į įkaitintą aliejų. Kepame kol vištienos piršteliai gražiai pagels. Skanaus!
Daugiau panašių receptų rasite čia: vištienos patiekalai, kepsniai, vieno kąsnio užkandžiai.