Orkaitėje troškintos triušienos su morkomis receptas.
Ingredientai:
Augalinio aliejaus kepimui.
Gaminame. Orkaitėje troškinta triušiena
1. Triušį nuplauname, nusausiname, sukarpome specialiomis žirklėmis norimo dydžio gabalėliais.
2. Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome 3-4 mm storio griežinėliais.
3. Triušienos gabalėlius apvoliojame miltuose ir kepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (jokių prieskonių nereikia, triušiena įsisavins prieskonius iš sultinio).
4. Į kepimo indą dedame sluoksnį morkų (du trečdalius visų morkų), sluoksnį apkepintos triušienos ir ant viršaus sudedame likusias morkas.
5. Karštu vištienos sultiniu užpilame sluoksniuotą triušieną. Sultinys neturi apsemti kepimo indo turinio.
6. Kepimo indą uždengiame dangčiu ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 valandą ir 10-15 minučių, kol skystimo liks nedaug.
Troškintas triušis labai skanus su obuolių sultyse marinuotais burokėliais. Skanaus!