Ingredientai bulviniams blynams
Bulvės (vidutinio dydžio) - 4-5 vnt.;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - 3-4 valgomieji šaukštai;
Svogūnas (nedidelis) 1 vnt.;
Druska - žiupsnelis.
Įdarui:
Kiaulienos arba kiaulienos/jautienos faršas - 300 g;
Svogūnas (nedidelis) 1 vnt.;
Druska, malti pipirai.
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Bulviniai blynai su mėsa
Į mėsos faršą dedame prieskonius, tarkuotą svogūną ir išmaišome.
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame ir šiek tiek nusunkiame. Įmušame kiaušinį, dedame tarkuotą svogūną, beriame žiupsnelį druskos, išmaišome. Dedame 3-4 šaukštus miltų ir dar kartą išmaišome. Jeigu bulvių mąsė gavosi tiršta, blynus formuojame rankomis, o jeigu skystoka, blynus formuojame tiesiai keptuvėje. Į blynų vidų dedame mėsos įdaro. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!