- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 60594

Ingredientai:
Vištienos sparneliai - 1 kg;
Kiaušinio baltymas - 1 vnt.;
Miltai - 300 g;
Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Druska, paprikos milteliai, malti Čili pipirai (jeigu mėgstate aštriai), vištienos prieskoniai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Traškūs vištienos sparneliai
Sparnelius nuplauname, perpjauname į dvi dalis, apibarstome druska, paprikos milteliais, Čili pipirais (jei naudojate) ir paliekame pastovėti 20 minučių.
Miltus persijojame į dubenį, beriame dar žiupsnelį druskos, vištienos prieskonius, cukrų ir išmaišome. Dedame kiaušinio baltymą ir dar kartą išmaišome. Vištienos sparnelius gerai apvoliojame miltų ir prieskonių mišinyje ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol sparneliai iškeps. Į keptuvę pilame nemažai aliejaus (turi būti apsemta bent puse sparnelio). Kai aliejus įkaista, ugnį primažiname, nes viršus apdegs, o sparneliai dar bus neiškepę. Skanaus!