- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 17236

Ingredientai:
Vištienos filė - 800 g;
Moliūgo minkštimas 600 g;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Svogūnai (vidutinio dydžio) - 2 vnt.;
Batonas - 4-5 riekelės;
Pienas (išmirkyti batonui);
Druska, malti juodieji pipirai;
Džiūvėsėliai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Vištienos ir moliūgo kotletai
Batono riekeles apliejame pienu. Kai išmirks, nuspaudžiame.
Vištienos filė nuplauname, nusausiname ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Moliūgo odelę nulupame, minkštimą taip pat pjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus nulupame ir pjauname pusiau, arba į 4 dalis. Mėsmale sumalame: vištienos filė, moliūgą, svogūnus, gerai nuspaustą batoną.
Į gautą masę beriame druską, pipirus, mušame kiaušinius ir gerai iškaišome. Jeigu gauta masė per skysta, į ją beriame džiūvėsėlių. Rankomis formuojame kotletukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 minučių (iš abiejų pusių). Skanaus!