Ingredientai:
Kiaulienos sprandinė;
Svogūnai - 5-6 vnt. vienam kilogramui mėsos;
Kefyras - ~1/2 litro vienam kilogramui mėsos;
Baltas sausas vynas - ~1/3 stiklinės vienam kilogramui mėsos;
Druska, malti juodieji pipirai, kalendra, prieskoniai šašlykams.
Gaminame. Kiaulienos šašlykas kefyro marinate
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, dedame į didelį dubenį, apiberiame druska ir gerai pamaigome rankomis, kad išsiskirtų sultys. Beriame, pipirus, kalendrą, prieskonius šašlykams, pilame kefyrą, sausą baltąjį vyną ir gerai išmaišome.
Kiaulienos sprandinę pjaustome gabalais, dedame į dubenį su marinatu, išmaišome ir dar pamaigome rankomis. Kiaulieną paliekame marinuotis per naktį. Jeigu yra galimybė, dar kelis kartus išmaišome. Šašlykus kepame ant žarijų. Skanaus!
Daugiau šašlykų receptų rasite čia: šašlykai.