Ingredientai:
Kiaulienos sprandinė - 1 kg;
Sojos padažas (sušiams) - 4 valgomieji šaukštai;
Augalinis aliejus - 4 valgomieji šaukštai;
Kalendra - 1 arbatinis šaukštelis (be kaupo);
Mairūnas - 1 arbatinis šaukštelis (be kaupo);
Raudonosios paprikos milteliai - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Žagrenis - - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Malti kmynai - 1/2 arbatinio šaukštelio.
PS. Galima dėti kitus mėgstamus prieskonius ar priesonius šašlykams.
Gaminame. Kiaulienos šašlykas marinuotas su sojos padažu
Į dubenėlį pilame sojos padažą, augalinį aliejų, beriame visus prieskonius ir gerai išmaišome. Druskos nededame, nes jos užtektinai sojos padaže.
Kiaulienos sprandinę pjaustome gabaliukais, dedame į dubenį su marinatu, išmaišome ir gerai pamaigome rankomis. Kiaulieną paliekame marinuotis per naktį. Jeigu yra galimybė, dar kelis kartus pamaišome ir pamaigome rankomis. Šašlykus kepame ant žarijų. Skanaus!
Daugiau šašlykų receptų rasite čia: šašlykai.