Mėsos tefteliams reikės
Kiaulienos/jautienos faršas - 500 g;
Virti ryžiai - 1 stiklinė;
Svogūnas - 1 vnt.;
Česnakas - 2 skiltelės
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai apvoliojimui;
Padažui:
Morka - 1 vnt.;
Svogūnas - 1.vnt.;
Pomidorų pasta - 1,5-2 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 1/2 valgomojo šaukšto.
Druska, pipirai, paprikos milteliai (1 arbatinis šaukštelis), du lauro lapai;
Kapoti žalumynai (krapai, petražolės);
Augalinis aliejus ir gabalėlis sviesto.
Gaminame. Mėsos tefteliai su padažu
Į dubenėlį dedame mėsos faršą, virtus ryžius, smulkintą vieną svogūną ir česnaką, kiaušinį, pagardiname druska, pipirais ir išmaišome. Rankomis darome mėsos rutuliukus, apvoliojame miltuose ir pakepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių ir dedame į puodą.
Likusį svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame smulkia tarka. Į keptuvę pilame aliejų, dedame sviestą, įkaitiname, dedame morką, svogūną ir pakepiname kelias minutes. Tada dedame pomidorų pastą, druską, pipirus, lauro lapus, paprikos miltelius, kapotus žalumynus, cukrų, pilame stiklinę vandens, išmaišome ir patroškiname penkias minutes.
Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!