- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 25953

Ingredientai:
Vištienos sparneliai - 1 kg;
Kukurūzų miltai - 2 valgomieji šaukštai;
Druska - ~1 arbatinis šaukštelis;
Malti juodieji pipirai - ~1 arbatinis šaukštelis (nubrauktas);
Raudonosios paprikos milteliai - ~1 arbatinis šaukštelis;
Padažui:
Česnakas - 3 skiltelės;
Kečupas - 3 valgomieji šaukštai;
Medus - 2 valgomieji šaukštai;
Sezamų aliejus - 1 arbatinis šaukštelis;
Actas (9 proc.) - 1 arbatinis šaukštelis.
Gaminame. Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže
Vištienos sparnelius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į tris dalis (galiuką išmetame) ir dedame į puodą. Kukurūzų miltus sumaišome su druska, pipirais, paprikos milteliais, beriame ant sparnelių ir dangčiu uždengtą puodą gerai papurtome, kad sparneliai apliptų miltų ir prieskonių mišiniu. Taip paruoštus sparnelius dedame į skardą su grotelėmis ir šauname į maždaug iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 35-40 minučių.
Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sparnelius, išmaišome ir tiekiame. Skanaus!