Ingredientai:
Višta – 1 vnt. (1,8-2 kg);
Česnakas - 7-8 skiltelės;
Druska - ~1 valgomasis šaukštas;
Prieskoniai: malti juodieji pipirai - 0,5 a. šaukštelio; saldžiosios paprikos milteliai - 1 a. šaukštelis; smulkinta aitrioji paprika - 0,5 a. šaukštelio; ciberžolė - 1 a. šaukštelis; maltas kuminas - 0,5 a. šaukštelio.
Gaminame. Orkaitėje kepta višta
Vištą nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Česnaką išspaudžiame į dubenėlį, beriame druską, visus prieskonius ir gerai išmaišome.
Vištą ištriname prieskonių mišiniu (ir vidų), suvyniojame į foliją ir paliekame pastovėti šaltai per naktį.
Prieš kepant vištą dedame į kepimo maišą arba rankovę ir rankovę užrišame. Kepame apie 1,5-2 valandos (priklausimai nuo dydžio), vidutinio karštumo orkaitėje. Likus pusei valandos iki kepimo pabaigos išimame iš kepimo maišo, kad višta gražiai apskrustų. Skanaus!