Ingredientai:
Vištienos filė - 1 vnt.;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Druspa, pipirai, džiovintas česnakas, prieskoniai vištienai ar kiti mėgstami prieskoniai;
Džiūvėsėliai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Vištienos muštiniai
Vištienos krūtinėlės file nuplauname, nusausiname, dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau ir uždengę maistine plėvele truputį pamušame.
Kiaušinį išplakame dubenėlyje, beriame, druską, pipirus ir džiovintą česnaką (taip pat galima naudoti prieskonius vištienai, kitus mėgstamus prieskonius arba nenaudoti jokių papildomų prieskonių visai). Viską išplakame, sudedame vištieną ir paliekame kelioms minutėms.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai.
Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių garnyru ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!