Ingredientai
Avienos šonkauliukai - ~1 kg;
Sojos padažas - 3 valgomieji šaukštai;
Balzamiko actas - 3 valgomieji šaukštai;
Alyvuogių aliejus - 3 valgomieji šaukštai;
Medus - 3 valgomieji šaukštai;
Česnakas - 4 skiltelės;
Druska, malti juodieji pipirai, raudonėlis.
Gaminame. Avienos šonkauliukai
Avienos šonkaulius nuplauname, nusausiname ir supjaustome po vieną šonkauliuką. Dubenėlyje sumaišome sojos padažą, balzamiko actą, alyvuogių aliejų, medų, išspaustą česnaką, druską ir prieskonius. Šonkauliukus dedame į gilų dubenį arba puodą, užpilame marinatu ir rankomis pamaigome, kad marinatas geriau įsigertų į mėsą. Uždengus dangtį paliekame pastovėti apie valandą.
Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!