Aštriam vištienos kariui reikės
Avokado arba kitas, kepimui naudojamas, augalinis aliejus.
Gaminame. Aštrus vištienos karis
Kad būtų paprasčiau pirmą kartą gaminantiems, visus ingredientus vištienai ir daržovių garnyrui atskyriau.
Didesnius vištienos gabalus pjaustome mažesniais gabalėliais, pavyzdžiui ketvirčius daliname į 3 dalis. Mėsą nuplauname. Į puodą, kuriame troškinsis vištiena, pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, pakepiname kol suminkštės ir dedame po puse šaukštelio visų išvardintų prieskonių, bei 5-6 kardamono sėklas. Viską išmaišome, dedame vištieną, į 6 dalis supjaustytą pomidorą, vėl išmaišome. Pilame citrinos sultis bei sultinį. Jo reikės tiek, kad apsemtų du trečdalius vištienos. Jeigu sultinyje trūksta druskos, papildomai dedame jos į puodą. Vištieną troškiname ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių nuo užvirimo, kartais pamaišant, o tuo metu gaminame daržovių garnyrą.
Daržovių garnyrui reikės
Avokado arba kitas, kepimui naudojamas, augalinis aliejus.
Gaminame Daržovių garnyras
Cukinijas pjauname išilgai pusiau ir gautas puseles supjaustome maždaug 1 centimetro griežinėliais. Pomidorą pjaustome į 6 dalis, papriką - juostelėmis. Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiname. Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką bei imbierą, pakepiname ir dedame kitas daržoves, išmaišome. Uždengiame dangčiu ir, kartais pamaišant, kepame apie 5 minutes. Dedame susmulkintą vištienos sultinio kubelį, po puse šaukštelio visų išvardintų prieskonių, 5-6 kardamono sėklas, pilame citrinos sultis, šlakelį vandens ir, kartais pamaišant, kepame, kol daržovės suminkštės (dar apie 5-7 minutes).
Karis tiekiamas su virtais ryžiais. Skanaus!