- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 12851

Ingredientai:
Avokado arba kitas, kepimui naudojamas, augalinis aliejus.
Daržovių garnyras:
Avokado arba kitas, kepimui naudojamas, augalinis aliejus.
Gaminame:
Kad būtų paprasčiau pirmą kartą gaminantiems, visus ingredientus vištienai ir daržovių garnyrui atskyriau.
Didesnius vištienos gabalus pjaustome mažesniais gabalėliais, pavyzdžiui ketvirčius daliname į 3 dalis. Mėsą nuplauname. Į puodą, kuriame troškinsis vištiena, pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, pakepiname kol suminkštės ir dedame po puse šaukštelio visų išvardintų prieskonių, bei 5-6 kardamono sėklas. Viską išmaišome, dedame vištieną, į 6 dalis supjaustytą pomidorą, vėl išmaišome. Pilame citrinos sultis bei sultinį. Jo reikės tiek, kad apsemtų du trečdalius vištienos. Jeigu sultinyje trūksta druskos, papildomai dedame jos į puodą. Vištieną troškiname ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių nuo užvirimo, kartais pamaišant, o tuo metu gaminame daržovių garnyrą.
Daržovių garnyras:
Cukinijas pjauname išilgai pusiau ir gautas puseles supjaustome maždaug 1 centimetro griežinėliais. Pomidorą pjaustome į 6 dalis, papriką - juostelėmis. Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiname. Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką bei imbierą, pakepiname ir dedame kitas daržoves, išmaišome. Uždengiame dangčiu ir, kartais pamaišant, kepame apie 5 minutes. Dedame susmulkintą vištienos sultinio kubelį, po puse šaukštelio visų išvardintų prieskonių, 5-6 kardamono sėklas, pilame citrinos sultis, šlakelį vandens ir, kartais pamaišant, kepame, kol daržovės suminkštės (dar apie 5-7 minutes).
Karis tiekiamas su virtais ryžiais. Skanaus!