
- Hits: 10418
Aštrus vištienos karis (curry)
Ingredientai:
Vištiena (krūtinėlės, sparneliai, šlaunelės, ketvirčiai ar kt.) ~ 1 kg;
Pomidoras - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt;
Česnakas - 3 skiltelės.;
Imbiero šaknis ~ 2 cm x 2 cm gabalėlis;
Citrinos sultys ~ 2 valgomieji šaukštai;
Vištienos sultinys ~ tiek, kad apsemtų du trečdalius vištienos;
Prieskoniai: cinamonas, čili pipirų milteliai, kuminas, kario milteliai - po puse arbatinio šaukštelio. Kardamonas - 5-6 sėklos.
Avokado arba kitas, kepimui naudojamas, augalinis aliejus.
Daržovių garnyras:
Cukinijos (nedidelės) - 3 vnt.;
Skirtingų spalvų paprikos - 2 vnt.;
Pomidoras - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt;
Česnakas - 3 skiltelės.;
Imbiero šaknis ~ 2 cm x 2 cm gabalėlis;
Citrinos sultys ~ 2 valgomieji šaukštai;
Vištienos sultinys ~ 1 kubelis;
Vanduo - šlakelis.
Prieskoniai: cinamonas, čili pipirų milteliai, kuminas, kario milteliai - po puse arbatinio šaukštelio. Kardamonas - 5-6 sėklos.
Avokado arba kitas, kepimui naudojamas, augalinis aliejus.
Gaminame:
Kad būtų paprasčiau pirmą kartą gaminantiems, visus ingredientus vištienai ir daržovių garnyrui atskyriau.
Didesnius vištienos gabalus pjaustome mažesniais gabalėliais, pavyzdžiui ketvirčius daliname į 3 dalis. Mėsą nuplauname. Į puodą, kuriame troškinsis vištiena, pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, pakepiname kol suminkštės ir dedame po puse šaukštelio visų išvardintų prieskonių, bei 5-6 kardamono sėklas. Viską išmaišome, dedame vištieną, į 6 dalis supjaustytą pomidorą, vėl išmaišome. Pilame citrinos sultis bei sultinį. Jo reikės tiek, kad apsemtų du trečdalius vištienos. Jeigu sultinyje trūksta druskos, papildomai dedame jos į puodą. Vištieną troškiname ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių nuo užvirimo, kartais pamaišant, o tuo metu gaminame daržovių garnyrą.
Daržovių garnyras:
Cukinijas pjauname išilgai pusiau ir gautas puseles supjaustome maždaug 1 centimetro griežinėliais. Pomidorą pjaustome į 6 dalis, papriką - juostelėmis. Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiname. Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką bei imbierą, pakepiname ir dedame kitas daržoves, išmaišome. Uždengiame dangčiu ir, kartais pamaišant, kepame apie 5 minutes. Dedame susmulkintą vištienos sultinio kubelį, po puse šaukštelio visų išvardintų prieskonių, 5-6 kardamono sėklas, pilame citrinos sultis, šlakelį vandens ir, kartais pamaišant, kepame, kol daržovės suminkštės (dar apie 5-7 minutes).
Karis tiekiamas su virtais ryžiais. Skanaus!