Kažkada paragavusi jautienos karpačio jaukiame italų restoranėlyje nežinojau, kad šis garsus itališkas patiekalas ruošiamas su žalia mėsa. Gal ir gerai, kad nežinojau.. Dabar tai vienas mėgstamiausių mano patiekalų. Nors ir žinau kavinukę, kur jautienos karpačio itin skanus, smagu, kad kartais galiu pasimėgauti juo namie. Taigi, gaminame jautienos karpačio? Nors ir gaminti nieko nereikia.. tik sudėti ingredientus į lėkštę :)
Ingredientai:
Citrinos sultys.
Gaminame. Jautienos karpačio (carpaccio)
1. Jautienos išpjovą susukame į maistinę plėvelę ir atšaldome šaldiklyje (apie 1 valandą). Tiesa, prieš dedant į šaldiklį, dar galima mėsą iš visų pusių apkepinti įkaitintame aliejuje, bet tai nėra būtina.
2. Atvėsintą mėsą supjaustome labai plonais griežinėliais, išdėliojame juos lėkštėje, pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame kaparėlių (1 šaukštas porcijai karpačio).
3. Rukolos salotas sudedame į dubenėlį, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
4. Ant jautienos karpačio dedame gerą saują rukolos salotų ir užbarstome parmezano sūrio drožlių.
5. Jeigu skanaujame iš karto, apšlakstome jautienos karpačio ketvirtadalio citrinos sultimis. Jeigu vėliau, geriau įdėti citrinos griežinėlį į lėkštę. Citrinos sultimis šis patiekalas šlakstomas visai prieš valgant.
Tinka patiekti su balta duona ar bandele užtepta kapotais krapais ar petražolėmis pagardintu sviestu.
Skanumėlis..
Dar vienas būdas ruošti jautienos karpačio