
- Peržiūros: 9954
Kiaulienos nugarinės kepsniai su kaulu
Ingredientai:
Kiaulienos nugarinė su kaulu (gabalėliai) - 2 vnt;
Marinatui:
Augalinis aliejus - 2 valg. šaukštai;
Citrinos sultys - 2 valg. šaukštai;
Sojos padažas - 2 valg. šaukštai;
Šviežias česnakas - ~4 skiltelės;
Šviežaus rozmarino arba čiobrelio šakelės - ~4 vnt;
Šviežia kalendra - ~1 šakelė;
Švieži čili pipiriukai - ~2 vnt;
Druska.
Gaminame. Kiaulienos nugarinės kepsniai su kaulu
Į dubenėlį pilame augalinį aliejų, sojos padažą, citrinos sultis, dedame plonais greiežinėliais pjaustytus česnaką ir čili pipirus (labai smulkinti nereikia, nes prieš kepant marinato ingredientus reikės nuimti nuo mėsos). Dedame stambiau pjaustytą kalendrą ir nuo šakelės nuimtus rozmarino ar čiobrelio lapelius. Viską iškaišome ir pamaigome šaukštu, kad išsiskirtų sultys.
Kiekvieną kiaulienos gabalą apibarstome druska (tai darykite tik likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo), ant kiekvieno gabalo dedame po kelis šaukštus marinato ir pamaigome mėsą. Visą kiaulieną sudedame į vieną dubenį, pasistengiame, kad marinato ingredientai pasiskirtytų tolygiai ir paliekame pastovėti maždaug 30 minučių.
Įjungiame orkaitę kaisti iki maždaug 200 laipsnių. Nuo mėsos nuimame marinato ingredientus, kiaulienos gabalus dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame po 2 minutes iš abiejų pusių. Taip pat šiek tiek apkepiname šonus. Kiaulienos gabalus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į orkaitę maždaug 10 minučių. Skanaus!