- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 15080

Ingredientai:
Bulvės - ~1kg;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - 2-3 valgomieji šaukštai;
Svogūnas - 1 vnt.;
Citrinis sultys - 1 arbat. šaukštelis;
Druska - žiupsnelis.
Įdarui:
Kiaulienos/kalakutienos faršas (lygiomis dalimis) - 350-400 g;
Svogūnas 1 vnt.;
Česnakas - 1-2 skiltelės;
Druska, malti juodieji pipirai, bazilikas, raudonėlis.
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Bulviniai blynai su mėsos įdaru
Į mėsos faršą dedame prieskonius, tarkuotą svogūną, išspaustą česnaką ir išmaišome.
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame, šiek tiek nusunkiame ir apšlaktome citrinos sultimis (po nusunkimo pasilikusį krakmolą dedame atgal į bulvių masę). Dedame kiaušinį, tarkuotą svogūną, beriame žiupsnelį druskos, išmaišome. Dedame 2-3 šaukštus miltų ir dar kartą išmaišome. Blynus formuojame rankomis arba tiesiai keptuvėje, jeigu bulvių masė gavosi skystesnė. Į blynų vidų dedame mėsos įdaro. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai iškeps. Skanaus!