Jautienos steikas (didkepsnis)

Jautienos steikas (didkepsnis)

4.40625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (16 balsai (-ų))

Jautienos steikas (didkepsnis)

Reikės:

Jautienos išpjovos
Augalinio aliejaus
Druskos, pipirų

Gaminame. Jautienos steikas (didkepsnis)

1. Jautienos išpjovą supjaustome 2,5-3 centimetrų storio gabalėliais ir valandą ar dvi palaikome kambario temperatūroje (jeigu prieš tai mėsa buvo šaldytuve). 

2. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, dedame jautienos gabalėlius (daugiausiai du vienu metu, kad neatšaldytų keptuvės). Aliejus turi būti labai karštas, jeigu temperatūra bus per žema, iš vidaus išsiskirs sultys ir steikas jose troškinsis, mėsa taps kieta.

Taigi, kepame..

* 6 minutes iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų tik švelniai apkepęs, "su krauju";
* 8 minutes iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų sultingas, rožiniu vidumi - vidutiniškai iškepęs;
* 10 minučių iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų pilnai iškepęs (NErekomenduoju :)).  

Mėsą keptuvėje vartome kas 20 sekundžių, tada viršutinė pusė nespės atvėsti ir jautienos steikas keps tolygiai. Vartymui naudokite specialias žnyples, jokiu būdu nebadykite steiko šakute, nes išbėgs sultys.

3. Iškepus iki norimo lygio, steiką išimame iš keptuvės, pagardiname druska, pipirais ir paliekame kelias minutes pastovėti.