Ingredientai:
Vištienos ketvirčiai - 4 vnt.;
Alus - 400 ml;
Sojos padažas - 50 ml;
Cukrus - ~2 arbat. šaukšteliai;
Druska - ~2 arbat. šaukšteliai (nubraukti);
Paprikos milteliai - 2 arbat. šaukšteliai;
Malti juodieji pipirai - 0.5 arbat. šaukštelio;
Apelsino žievelė - 1 arbat. šaukštelis.
Gaminame. Kepti vištienos ketvirčiai: alaus marinatas
Pasigaminame marinatą. Į gilų dubenį pilame alų, sojos padažą, beriame druską, cukrų, pipirus, paprikos miltelius, tarkuotą apelsino žievelę ir viską sumaišome. Vištienos ketvirčius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir dedame į marinatą. Dubenį dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis per naktį, maždaug 12-15 valandų.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Skardą išklojame folija, dedame iš marinato išimtus ir nusausintus vištienos ketvirčius, uždengiame folija ir kepame 40-50 minučių. Skanaus!