- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 8012

Šį patiekalą gaminu, kai reikia sunaudoti nuo kitų valgymų atlikusį maistą. Tinka įvairi kepta ar virta mėsa, kotletai, jūros gėrybės, įvairios daržovės.
Šį kartą ingredientai buvo tokie:
Prieskoniai: kardamonas, cinamonas, kuminas, kario milteliai, čili dribsniai (jeigu mėgstate aštriai).
Gaminame. Ryžiai su chorizo ir vištiena
Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkiname. Cukiniją ir papriką pjaustome juostelėmis, pomidorą - skiltelėmis. Vištieną ar kitą virtą ar keptą mėsą pjaustome norimo dydžio gabaliukais, chorizo dešrą - griežinėliais. Špinatų lapus šiek tiek pasmulkiname.
Į keptuvę dedame kelis šaukštus kokosų aliejaus, beriame svogūną, česnaką ir imbierą. Pakepiname kol suminkštės, bet stengiamės neapdeginti (jeigu greitai dega įpilkite šlakelį vandens). Į keptuvę dedame pjaustytas daržoves (cukiniją, papriką ir pomidorą), kelias kardamono sėkleles, vištienos sultinį (kubeliais), užpilame šlakeliu vandens, truputį citrinos sulčių, išmaišome, labai sumažiname ugnį ir keptuvę pridengiame dangčiu. Paliekame troškintis 5-8 minutes. Praėjus laikui į keptuvę dedame vištieną, chorizo dešrą, beriame likusius prieskonius ir vis pamaišant mentele kepiname dar kelias minutes. Dedame virtus ryžius, gerai išmaišome, dar pakaitiname, išjungiame ugnį ir tada suberiame špinatų lapus. Skanaus!