Kiaulienos muštiniui reikės
Kiaulienos sprandinė arba nugarinė - ~500 g;
Majonezas - ~1 valgomasis šaukštas su kaupu;
Garstyčios - ~1 arbatinis šaukštelis su kaupu;
Kiaušinis;
Džiūvėsėliai arba miltai apvoliojimui;
Tirpintas sviestas;
Druska, malti juodieji pipirai, mėgstamos prieskoninės žolelės;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Kiaulienos muštinis (karbonadas)
Kiaulieną pjaustome 1,5-2 cm storio griežinėliais, gerai išmušame, kiekvieną gabaliuką apibarstome druska, pipirais. Dubenyje sumaišome majonezą, garstyčias ir prieskonines žoleles, šiuo marinatu aptepame kiaulienos gabaliukus. Karbonadus galima kepti po pusvalandžio arba palaikyti šaldytuve per naktį.
Prieš kepant kiekvieną kiaulienos gabaliuką pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose arba miltuose. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jau lėkštėje karbonadą apliejame tirpintu sviestu.
Kiaulienos karbonadas gali būti tiekiamas su keptomis bulvėmis ar bulvių koše ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!