Ingredientai:
Kiaulienos/jautienos arba kiaulienos/vištienos faršas 500 g;
Batono arba forminės duonos riekelės - 3 vnt.;
Pienas - 100 g;
Fermentinis sūris - 100 g;
Konservuoti žalieji žirneliai - 200 g;
Svogūnas - 1 vnt.;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Netikras zuikis su žaliaisiais žirneliais
Į dubenį dedame faršą, piene mirkytas batono riekeles, stambia tarka sutarkuotus svogūną ir sūrį, beriame druską, pipirus, ir viską gerai išmaišome. Tada sudedame žirnelius ir dar kartą atsargiai išmaišome.
Faršą dedame į kepimo formą arba formuojame nitikrą zuikį ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Netikras zuikis kepamas vidutinio karštumo orkaitėje 45-50 minučių, tiekiamas su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir daržovių salotomis ar marinuotais/raugintais agurkais.
Jeigu netikras zuikis keliaus ant vaišių stalo, galima jį papuošti.. iš kvapiųjų pipirų padaryti akytes ir nosytę, o iš lauro lapų – auseles. Skanaus!