Kiaulienos šonkauliams reikės
Saldžioji paprika - 1 arbatinis šaukštelis su kaupu;
Čili pipirų milteliai (jeigu mėgstate aštriau) - 1/3 arbatinio šaukštelio;
Dižono garstyčios - 2 arbatiniai šaukšteliai;
Rūkytos paprikos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
Barbekiu padažas;
Sezamo sėklos.
Gaminame: Kepti kiaulienos šonkauliai su BBQ padažu
Kiaulienos šonkaulius nuplauname, nusausiname, nulupame vidinę šonkaulių pusę dengiančią plėvelę.
Pasiruošiame prieskonius. Dubenėlyje sumaišome džiovintą česnaką, saldžiąją papriką, čili pipirų miltelius, maltus pipirus ir rudąjį cukrų.
Dižono garstyčiomis ištriname šonkaulius. Iš abiejų pusių apibarstome šonkaulius druska ir rūkytos paprikos milteliais, patriname rankomis, kad greičiau įsigertų. Apibarstome šonkaulius paruoštu prieskonių mišiniu ir paliekame pusvalandžiui (ar ilgiau), kad įsigertų.
Praėjus laikui skardą išklojame folija, dedame šonkaulius, užklojame juos folija ir šauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie dvi su puse valandos. Praėjus laikui nuimame viršų dengiančią foliją. Jeigu kepant išsiskyrė daug skysčio, dalį jo nupilame, šonkaulius aptepame barbekiu padažu (iš viršaus), apibarstome sezamo sėklomis ir dar kepame 5-7 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orakaitėje. Skanaus!