Ingredientai traškiai vištienai
Druska, malti juodieji pipirai;
Tešlai:
Atšaldytas vanduo ~ 140 g;
Padažui:
Sezamo sėklos apibarstymui.
Gaminame. Traški vištiena kiniškai
Vištieną pjaustome nedideliais, vieno kąsnio gabaliukais, apibarstome druska, pipirais, pilame šaukštelį terijaki padažo, pirškais išmaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų ir paliekame marinuotis.
Į dubenį beriame miltus, kukurūzų krakmolą, druską, sodą, pilame šaltą vandenį ir gerai išmaišome. Tešla turi gautis tirštoka, lipti prie mėsos. Tada į tešlą dedame vištieną ir išmaišome.
Nedidelėje keptuvėje įkaitiname aliejų (reikės mazdaug 1,5-2 cm aliejaus nuo keptuvės dugno), šakute iš dubens traukiame tešla aplipusius vištienos gabaliukus ir kepame juos aliejuje iš visų pusių. Aliejui įkaitus primažinkite uglį! Jeigu aliejus bus per karštas, tešla apdegs, o mėsa dar bus neiškepusi (krūtinėlės mėsa iškepa greičiau, o šlaunelių mėsa kepa lėčiau). Taip iškepkite visą vištieną.
Gaminame padžą. Į didelę keptuvę dedame sviestą, pilame sojos padažą, beriame cukrų, dedame medų, pagardiname čili prieskoniais (jeigu mėgstate aštriau) maišome kol užvirs. Tada į keptuvę sudedame paruoštus vištienos gabaliukus, išmaišome ir apibarstome sezamo sėklomis.
Labai skanu su keptais kiniškais ryžiais su kiaušiniu. Skanaus!