Bulvėms su įdaru reikės:
Kapotos petražolės arb krapai - 2 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos vištiena, paprika ir sūriu
Bulves nuplauname šepetėliu ir keliskart bakstelime šakute. Kiekvieną bulvę apibarstome druska ir suvyniojame į atskirą foliją. Taip paruoštas bulves dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą 10 minučių. Iškeptas bulves atvėsiname ir atsargiai nupjauname kiekvienos bulvės šoną (arba pjauname pusiau). Šaukšteliu išskobiame dalį minkštimo (turi likti apie 1 cm storio bulvių "dubenėliai").
Gaminame bulvių įdarą
Visus supjaustytus ingredientus dedame į atskirus dubenėlius. Vištienos krūtinėlės filė pjaustome mažais gabalėliais. Papriką pjaustome kvadratėliais. Svogūną ir česnaką smulkiname. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Į keptuvę pilame du šaukštus augalinio aliejaus, dedame svogūną ir kepame ant silpnos ugnies apie 2 minutes (kartais įpildami šlakelį vandens, tai padeda neapdeginti svogūno). Dedame papriką ir dar kepame apie minutę. Dedame česnaką, dar šiek tiek pakepiname ir dedame smulkiai pjaustytą vištienos krūtinėlę. Keptuvės turinį pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu ir kepame apie tris minutes. Tada į keptuvę dedame bulvių minkštimą, pilame grietinėlę, beriame kapotus žalumynus ir viską maišant kepame dar apie minutę.
Į išskobtas bulves pridedame įdaro, apibarstome tarkuotu sūriu ir dar kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Skanaus!