- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 3783

Ingredientai:
Švieži žalumynai (krapai, petražolės).
Gaminame. Balandėliai su kiaulienos įdaru
Ryžius išverdame.
Nuo pekino kopūsto atskiriame lapus. Merkiame po kelis lapus į karštą verdantį vandenį ir palaikome 30 sekundžių, ištraukiame. Stambesnes lapų gyslas išpjauname.
Svogūną smulkiname, morką tarkuojame burokine tarka. Į keptuvę dedame sviesto arba pilame augalinio aliejaus ir pakepiname morkas su svogūnais. Paskaniname druska, pipirais.
Gaminame balandėlių įdarą. Į dubenį dedame faršą, išvirtus ryžius, puse morkų/svogūnų masės (puse paliekame keptuvėje). Paskaniname druska, pipirais ir paprikos milteliais. Gerai išmaišome.
Gaminame padažą. Į dubenį dedame grietinę, pomidorų pastą, prieskonius, pilame vandenį ir šmaišome.
Ant kiekvieno pekino kopūsto lapo dedame įdaro, suvyniojame voleliais ir dedame į keptuvę su likusia morkų/svogūno mase. Balandėlius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
Balandėliai tiekiami su virtomis bulvėmis, apibarstyti šviežiais žalumynais. Skanaus!