Jautienos guliašui reikės
Vidutinio dydžio svogūnai - 3 vnt;
Morkos - 3 vnt.;
Bulvės - 3 vnt.;
Vidutinio dydžio pomidorai - 5 vnt.;
Petražolės - pundelis;
Pomidorų pasta - 2 valgomieji šaukštai;
Kvietiniai miltai - 2 valgomieji šaukštai;
Vanduo - 800 ml;
Druska - 1 valgomasis šaukštas, malti juodieji pipirai - 1/2 arbatinio šaukštelio, saldžiosios paprikos milteliai - 2 valgomieji šaukštai, kalendra - 1/2 arbatinio šaukštelio, čili dribsniai - 1/2 arbatinio šaukštelio.
Gaminame. Jautienos guliašas su daržovėmis
Jautieną pjaustome gabaliukais. Svogūnus ir česnaką smulkiname. Nedideliais gabaliukais pjaustome paprikas, salierų stiebus, pomidorus, morkas, bulves. Petražoles smulkiai sukapojame.
Į keptuvę pilame aliejų ir kelias minutes pakepiname svogūnus. Dedame smulkintą česnaką ir dar pakepiname. Tada į keptuvę dedame jautieną, apkepiname ją, beriame visus prieskonius, miltus, dedame pomidorų pastą ir dar pakepiname 5 minutes. Tada į keptuvę dedame pomidorus, paprikas, salierų stiebus, pilame vandenį, įmetame kelis lauro lapus, išmaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnos ugnies maždaug valandą ir 10 minučių. Tada į puodą dedame morkas, troškiname dar apie 10 minučių, sudedame bulves ir dar kaitiname 10-12 minučių. Visai prieš pabaigą beriame kapotus žalumynus. Skanaus!