- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 4569

Ingredientai:
Kiaulienos faršas - 600 g;
Svogūnai - 2 vnt.;
Grietinė 200 g;
Kietasis sūris 150 g;
Druska, malti juodieji pipirai, kiti mėgstami prieskoniai pagal skonį;
Augalinis aliejus.
Gaminame. Bulvių apkepas su kiaulienos faršu
Pasiruošiame kiaulienos faršą. Svogūnus smulkiname, morką sutarkuojame burokite tarka. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, dedame svogūnus ir kepame dvi minutes. Tada dedame tarkuotą morką ir dar kepame apie minutę. Į keptuvę dedame faršą, paskaniname druska, pipirais ir/ar kitais mėgstamais prieskoniais ir maišant kepame 5 minutes.
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Kepimo indą ištepame aliejumi arba sviestu, dedame sluoksnį bulvių, apibarstome druska ir aptepame grietine. Tada dedame sluoksnį mėsos faršo, paskirstome tolygiai po visą indą. Ant viršaus vėl dedame bulvių sluoksnį, paskaniname druska ir aptepame grietine. Dedame dar vieną sluoksnį faršo, o ant jo dar vieną sluoksnį bulvių, apibarstome druska, aptepame grietine. Iš viso turi būti 3 sluoksniai bulvių ir 2 sluoksniai faršo. Ant viršaus dedame sluoksnį tarkuoto sūrio ir dar kartą aptepame grietine. Apkepą šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 70 minučių. Skanaus!