Kiaulienos šonkauliams reikės:
1 kilogramas kiaulienos šonkaulių;
1 kilogramas raugintų kopūstų;
4 skiltelės česnako;
2 valgomieji šaukštai majonezo;
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo;
Druska, pipirai.
Gaminame. Kiaulienos šonkauliai su raugintais kopūstais
Į dubenį dedame norimo dydžio gabaliukais supjaustytus šonkaulius, apibarstome druska, pipirais, dedame majonezą, pomidorų padažą ir išspaustą arba smulkiai supjaustytą česnaką. Viską gerai išmaišome ir pirštais pamaigome šonkauliukus, kad greičiau įsigertų marinatas. Taip paruoštus šonkaulius dedame į šaldytuvą 2 valandoms.
Į kepimo maišą dedame raugintus kopūstus, ant viršaus dedame šonkaulius. Į kepimo maišą galima dėti ir bulves, tačiau raugintų kopūstų rūgštelė pakeičia bulvių skonį. Virtos bulvės man skaniau.
Skardą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1-2 valandas. Skirtingose orkaitėse kepimo laikas gali labai skirtis.
Kiaulienos šonkaulius patiekiame su virtomis bulvėmis. Skanaus!