Paprastai plovas ruošiamas ant laužo, kazane - sunkiame, iš ketaus pagamintame puode apvaliu dugnu. Tačiau nenusiminkite, jei tokių galimybių neturite, plovą galite pasigaminti ir namuose. Reikės didelio puodo su storu dugnu (gaminant ant viryklės) arba elektrinio daugiafunkcinio puodo.
Plovui galite naudoti bet kokią mėsą, bet skanesnis plovas gaunasi kai mėsa riebesnė.
Svarbiausias plovo prieskonis yra kuminas. Plovui, pagal šį receptą, kumino reikės apie 1 valgomąjį šaukštą. Jeigu neturite kitų prieskonių - nieko tokio. mėgstantys aštriau gali naudoti aitriąją papriką arba jos miltelius. Žinoma galite naudoti ir plovo prieskonių mišinį.
Plovui reikės:
Vandens.
Gaminame. Plovas
Pirmiausia pasiruošiame visus ingredientus. Mėsą pjaustome maždaug graikinio riešuto dydžio gabalais. Svogūną pjaustome pusžiedžiais, morkas - lazdelėmis. Česnaką nuvalome, nuplauname. Ryžius perplauname šaltu vandeniu kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus, užpilame šiltu vandeniu ir paliekame pastovėti apie valandą.
Į puodą pilame aliejų, jį gerai įkaitiname, dedame mėsą ir kepame ant stiprios ugnies kol mėsa apskrus. Dedame svogūnus ir kepame kol suminkštės ir pagels. Dedame morkas ir kepame kol jos suminkštės. Viso šio proceso metu ugnies nemažiname, tačiau puodo turinį maišome. Tada į puodą dedame visus prieskonius: druską, pipirus, lauro lapus, kuminą ir kt.. Minutę pakaitiname ir užpilame karštu vandeniu. Vandens reikės tiek, kad apsemtų puodo turinį. Paliekame virti puse valandos ant silpnos ugnies. Praėjus laikui paragaujame ar netrūksta druskos, skystimas puode turi būti truputį per sūrus.
Nuo ryžių nupilame vandenį, sudedame juos į puodą ir paskirstome tolygiai. Į vidurį dedame česnako galvutę, įspaudžiame, kad matytūsi tik kotelis. Pilame karšto vandens tiek, kad apsemtų ryžius maždaug 1 centimetru (jeigu ryžių nemirkėte, vandens reikės du ar net tris kartus daugiau). Ant stiprios ugnies kaitiname kol ryžiai sugers vandenį, tada uždengiame dangtį, ugnį sumažiname iki minimalios ir kaitiname apie 20 minučių. Praėjus laikui ugnį išjungiame ir paliekame plovą pastovėti dar 10 minučių. Išimame česnako galvutę ir plovą sumaišome. Skanaus!